top of page
Search
Writer's pictureGEORGE EDUARD MORAR

M3 - Tema 03 - joi

Într-un oraș adormit sub cerul acoperit de un mângâietor curcubeu, trăia o tânără numită Livia. Fiecare dimineață îi deschidea ușile către o nouă zi plină de promisiuni și mister. Cu ochii plini de speranță și inima deschisă către aventură, Livia se trezi în zorii zilei și porni într-o călătorie neașteptată.

Pe străzile pavate cu pietre rotunde, umbra ei se contopea cu lumina caldă a soarelui care străpungea norii și aducea cu sine farmecul curcubeului. Într-o mică cafenea, Livia întâlni un bătrân înțelept care îi spuse că fiecare culoare a curcubeului ascunde o poveste și o lecție de viață.

Inspirată de vorbele bătrânului, Livia porni în căutarea fiecărei culori, urmând fiecare arc al curcubeului. Prima culoare, roșu aprins, o purtă către o piață aglomerată, unde oamenii împărțeau zâmbete și bucurii de dimineață. A doua culoare, portocaliu vibrant, o aduse într-o grădină fermecată, unde florile dansau sub adierea vântului. Galbenul strălucitor îi călăuzi pașii spre un lac limpede, unde razele soarelui se oglindeau în apă, aducând liniște și înțelegere.

Cu fiecare culoare descoperită, Livia simțea cum magia din jurul ei prinde viață și cum cotidianul se transformă într-o poveste fantastică. Verdele crud al naturii îi aduse armonie și echilibru, albastrul senin o purtă pe aripi de vis în lumea viselor și a speranțelor, iar violetul misterios o învăluie într-o aură de înțelepciune și încredere.

În final, când ultimul arc al curcubeului se risipi în cer, Livia se întoarse în orașul ei, dar nu mai era aceeași. Călătoria sa o transformase într-o povestitoare a magiei cotidiene, iar curcubeul îi devenise un simbol al aventurii și al frumuseții ce se ascunde în fiecare colț al lumii, chiar și în cele mai simple momente ale vieții.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page